Over alles wat leuk is!

Games

The Legend of Zelda: herinner de belangrijkste games in 35 jaar van de franchise

35 jaar geleden werd het spel The Legend of Zelda officieel uitgebracht voor de NES. Sindsdien zijn er bijna 20 titels gemaakt, met spellen die de geschiedenis van Nintendo-consoles als de Super Nintendo (SNES), Game Boy Advance en Wii hebben getekend.

© Pixabay.com

Het verhaal draait om Link, een held die een hechte band heeft met prinses Zelda en verantwoordelijk is voor de bescherming van het koninkrijk Hyrule en de Triforce, een relikwie dat is achtergelaten door de schepper godinnen van het koninkrijk.

De franchise, net als Super Mario, Donkey Kong en andere grote successen van Nintendo, werd gecreëerd door Shigeru Miyamoto en Takashi Tezuka, en behoort tot de meest succesvolle spellen in de geschiedenis. Bekijk de volgende lijst met de grootste verkoopsuccessen van de franchise die al generaties lang de harten van videospelfans verovert.

 1. The Legend Of Zelda
  Met een eenvoudig maar zeer aantrekkelijk verhaal, toont The Legend of Zelda het avontuur van de jonge Link op zoek naar de fragmenten van de Triforce of Wisdom, verborgen door Prinses Zelda in geheime kerkers rond de aarde. Naast het verzamelen van de voorwerpen zijn de doelen van onze held niet anders dan in de klassieke games: prinses Zelda redden en de grote schurk Ganon verslaan The Legend of Zelda, een commercieel en kritisch succes, is niet alleen het eerste spel van de franchise, maar draagt ook de naam ervan. Het spel, uitgebracht in 1986, is uitgegroeid tot een tijdloze klassieker, en met de verschillende versies van de RPG erbij werden meer dan 6,5 miljoen exemplaren verkocht, waardoor het spelkarakter voortdurend voorkomt in de lijsten van beste spellen aller tijden.
 1. The Legend Of Zelda: A Link to the Past
  A Link to the Past behoort tot de beste verkoopprestaties van de The Legend Of Zelda-franchise en heeft wereldwijd de kaap van 4,6 miljoen verkochte exemplaren overschreden. Het spel, dat in 1991 werd uitgebracht, maakt deel uit van een specifieke tijdlijn waarin Link door Ganon werd verslagen en het verhaal van het spel speelt zich derhalve af vóór de tijdruimte die in het oorspronkelijke spel wordt afgebeeld.
 2. The Legend Of Zelda: Ocarina of Time
  Het spel, dat in 1998 werd uitgebracht voor de Nintendo 64, heeft een eenvoudige gameplay die heen en weer pendelt tussen gevechten in derde persoon en het verkennen van de kaart voor het volbrengen van secundaire taken. Bovendien heeft de titel een verhaal dat rechtstreeks verband houdt met de soundtrack, waarbij het geluid wordt gebruikt om de momenten van actie te intensiveren en de climax van het spel te benadrukken.
 3. The Legend Of Zelda: Twilight Princess
  Onder de bijna 20 spellen in de The Legend Of Zelda-franchise hebben enkele van de recentere titels ook veel succes gemaakt bij de fans van het merk, en doen dat nog steeds, zoals het geval is met het in 2006 verschenen Twilight Princess. Zelfs volgens de logica van de traditionele vertelling van de held, ontsnapt de verhaallijn aan het verwachte. Daarin wordt Link gevangen en in een wolf veranderd. De hoofdpersoon zal zijn vrienden en het volk van Ordon redden met de hulp van Midna, een tot nu toe onbekend wezen.
© Pixabay.com
 1. The Legend Of Zelda: Breath of the Wild
  Een van de nieuwste games in de franchise, Breath of the Wild, speelt zich af in een Hyrule dat volledig is verwoest dankzij de acties van de schurkachtige Ganon. Link, die net ontwaakt is uit een honderd jaar durende slaap, moet zijn verloren geheugen terugwinnen en, door het verkennen van een open-wereld kaart, quests voltooien en de grote schurk verslaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *