Over alles wat leuk is!

ICT

Bescherm je bedrijfsdata met IT-security

Cybercriminelen worden steeds gewiekster. Om bedrijfsdata en delicate informatie van ondernemingen te achterhalen, wordt er op steeds creatievere wijze gewerkt. Criminelen richten zich daarbij vaker op de zwakste schakel van een organisatie, namelijk de eindgebruiker. Een goede IT-security is van het allergrootste belang om de informatieveiligheid binnen je bedrijf te garanderen en eventuele risico’s op lekken te beperken.

© Pixabay.com

Wat is IT security?

IT-security, ICT-security of IT-beveiliging is de algemene benaming voor maatregelen met betrekking tot IT-veiligheid. Hiermee bescherm je je bedrijfsinformatie, (digitale) data en fysieke dragers. Idealiter kies je voor een totaaloplossing om je IT-security van a tot z te verzekeren. Of laat je een gespecialiseerde firma een totale scan uitvoeren om risico’s in kaart te brengen en een gepaste oplossing uit te werken, op maat van je bedrijf.

Hoe kan je het risico op cyberaanvallen voorkomen?

Het oplichten van bedrijven door cybercriminelen is helaas dagelijkse kost. Geef hackers doch zo weinig mogelijk de kans om aan de haal te gaan met bedrijfsdata en -informatie. Zorg voor een goede preventie, maak back-ups en sluit een cyberverzekering af. Deze maatregelen kunnen cyberaanvallen niet volledig voorkomen, maar stellen je onderneming alvast in mindere mate bloot aan zeer grote gevaren.

Welke vormen van cyberaanvallen bestaan er?

Cyberaanvallen nemen tegenwoordig vele vormen aan. De meeste gekende vorm is phishing. Daarnaast is er malware, ransomware, social engineering en distributed denial-of-service.

Security awareness training en software

Hackers richten zich almaar meer op de eindgebruiker. Menselijke fouten vormen de belangrijkste oorzaak van downtime, reputatieschade of datalekken. Door middel van security awareness trainingen, software en tools, worden medewerkers zich meer en meer bewust van potentiële aanvallen en cyberbedreigingen. Deze aanpak verlaagt het risico op phishing en aanvallen.

© Pixabay.com

Optimaliseer je IT-security

Veilig verkeer tussen je onderneming en de buitenwereld is cruciaal om cyberaanvallen te voorkomen. Dit kan je onder andere doen door het blokkeren van spam en een systeem om je internetverkeer te monitoren. De toegang tot de buitenwereld is vaak een pijnpunt. Daarom is een firewall zeer belangrijk. Hiermee sluit je hacking uit en kan je je IT-veiligheid optimaliseren.

IT-strategie

IT-security en een uitgekiende IT-strategie gaan hand in hand. Werk als bedrijf samen met een partner die je delicate en belangrijke bedrijfsgegevens en -informatie te allen tijde beschermt. Werk een policy uit en sensibiliseer continu en frequent. Dat is de enige manier om je financiële gegevens, intellectuele eigendommen, IT-infrastructuur, klantgegevens en managementprocessen enigszins te beschermen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *