Over alles wat leuk is!

ICT

Software consultant? Ontdek hier alle troeven

Met de juiste software op maat van je bedrijf heb je sowieso een streepje voor op de concurrentie. Beschik je ook over de kennis en de tijd om bedrijfsprocessen in je organisatie te optimaliseren, verbeteren of automatiseren? De ontwikkeling van zulke software is geen sinecure. Maak daarom gebruik van een software consultant!

© Pixabay.com

Een software consultant: wat is dat?

Een software consultant is een externe partner die jou ondersteunt en adviseert in de keuze van de juiste software, op maat van jouw bedrijf. Op die manier kunnen de huidige processen geoptimaliseerd worden, wat jouw bedrijf een concurrentieel voordeel biedt.

Waarom zou ik een software consultant onder de arm nemen?

Zoek je een Microsoft expert, een CRM-consultant of een software consultant? Ongedacht het type consultant waar jouw bedrijf nood aan heeft, kan je er zeker van zijn dat outsourcing aan een externe expert een goed idee is. Jouw project wordt namelijk van A tot Z in goede banen geleid, zelfs achteraf! Experten in hun vakgebied bieden passende ondersteuning en dito oplossingen. Hierdoor worden processen verbeterd en kan je spreken van een efficiëntere aanpak. Dit alles op maat van jouw specifieke bedrijfsnoden.

© Pixabay.com

Wat kan ik nog meer verwachten van een software consultant?

Ben je nog niet helemaal overtuigd van alle bovenstaande redenen? Wanneer je ervoor kiest een beroep te doen op een software consultant, mag je een expert verwachten die niet voor jou werkt, maar samen met jou! Een software consultant komt je tijdelijk versterken op kantoor en denkt met je mee, adviseert, ondersteunt, implementeert én volgt op. Hij of zij heeft bovendien een frisse kijk op de huidige processen en softwareapplicaties van jouw bedrijf. Jij bepaalt voor welke migraties of vernieuwingsprojecten je een consultant inzet. Samen bekijken jullie waar er ruimte voor verbetering nodig is en welke softwareoplossing kan ingezet worden.

Welke softwareoplossingen zijn er zoal?

Moderne tools zoals Teams, SharePoint en Office 365 kunnen je bedrijf helpen te evolueren naar een digitale werkplek. Ze stellen je medewerkers in staat om professioneel met elkaar te communiceren en vlot online samen te werken. Ook met externe partners.

CRM-consultants bieden dan weer tal van innovatieve oplossingen op het vlak van een optimaal online beheer van klanten- en leveranciersrelaties.

Al gehoord van Business Central? Dit is het nieuwste ERP-pakket van Microsoft. Een ideale tool om je operationele en financiële processen te digitaliseren.

Je kan uiteraard ook kiezen voor software op maat. Zo ben je er zeker van dat er aan al jouw bedrijfsspecifieke noden wordt voldaan, hetgeen met een standaard softwarepakket niet altijd gegarandeerd kan worden. Ontwikkeling van software op maat laat je bedrijf toe om je dagelijkse processen efficiënter te laten verlopen en te verbeteren. Een win-win!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *