Over alles wat leuk is!

Netflix

Top 5 meest interessante documentaires op Netflix

Netflix staat vol met de beste dramaseries, thrillers, actiefilms en romantische comedy’s. Dat is heel vermakelijk, maar toch kan fictie soms niet tippen aan de realiteit. Gelukkig staan er op Netflix ook een heleboel leerzame, spannende en ontroerende documentaires. In dit artikel hebben wij vijf van de meest interessante documentaires op Netflix op een rijtje gezet.

© Pixabay.com

1. Seaspiracy

Seaspiracy is een documentaire van regisseur Ali Tabrizi, waarin belicht wordt hoe slecht de oceaan er vandaag de dag aan toe is door menselijk toedoen. Toen de documentaire in maart 2021 uitgebracht werd, ontstond er een grote hype omheen op sociale media. Tabrizi’s plan was oorspronkelijk om een documentaire te maken die de oceaan waar hij zo van hield vierde, maar kwam er onderweg achter hoeveel schade de mens toebrengt aan de oceaan. Van plastic, visnetvervuiling, de schade die boomkorvisserij en bijvangst verrichten tot illegale visserij en jachtpraktijken: alles wordt in deze documentaire in beeld gebracht.

2. The Last Czars

Op 17 juli 1918 werd Tsaar Nicolaas II, samen met de Tsarina en hun vijf kinderen, vermoord door de Bolsjewieken. In deze documentaire wordt zijn hele regeringsperiode onder de loep genomen, van zijn toetreding tot de troon tot zijn dood. De serie is deels documentaire en deels drama, waarbij de Tsaar en zijn familie gespeeld worden door acteurs. Hierdoor wordt het verhaal persoonlijker en spannender om naar de kijken. De documentaire reeks heeft zes afleveringen van ongeveer 50 minuten. Eén ding weet je helaas al van te voren: het loopt niet goed af.

3. Whitney

Zangeres Whitney Houston brak in de jaren tachtig door en bereikte als snel de status van een echte superster. In haar leven brak ze meer records in de muziekindustrie dan welke andere zangeres dan ook en verkocht ze wereldwijd maar liefst 200 miljoen albums. Dit succes had helaas ook minder positieve gevolgen en resulteerde uiteindelijk in haar dood op 48 jarige leeftijd. In deze documentaire werpen familieleden een blik terug op het leven van Whitney doormiddel van openhartige interviews. Samen met archiefbeelden resulteert dit in een portret van de iconische zangeres dat de buitenwereld nog nooit eerder zo duidelijk zag.

4. Athlete A

Deze documentaire geeft een stem aan de Amerikaanse turnsters die tijdens hun turn carrière werden misbruikt door sportarts Larry Nassar. Nasar werd in 2017 veroordeeld voor het misbruiken van minstens 350 vrouwen. Een aantal van deze vrouwen deelt haar ervaringen, waarin ook andere problemen in de turnwereld aan het licht komen. Jaren lang werden alle tekenen die wezen op dit verschrikkelijke misbruik namelijk in de doofpot gestopt, totdat reporters van de krant Indianapolis Star het verhaal eindelijk naar buiten brachten.

© Pixabay.com

5. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes

Seriemoordenaar Ted Bundy vermoordde in de jaren zeventig naar schatting meer dan 100 vrouwen. Deze documentaire is een mix van beeldmateriaal uit het archief, politie bewijsmateriaal, persoonlijke beelden en exclusieve geluidsopnames van de interviews die Stephen Michaud hield met Bundy in de dodencel.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Whitney fan says:

    Whitney is echt de moeite om eens te kijken. Mooie documentaire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *