Over alles wat leuk is!

Games

FIFA 21 review: game brengt andere gameplay en nieuw carrièremodus

FIFA 21 is de nieuwe voetbal simulator van Electronic Arts, uitgebracht in oktober 2020. Het spel is verkrijgbaar voor Playstation 4 (PS4), Xbox One en PC (Origin), in versies die ook werken op de nieuwe generatie consoles met Playstation 5 (PS5) en Xbox Series X/S.

© Pixabay.com

Onder de belangrijkste nieuwe functies van FIFA, is het vermelden waard de gameplay, die aanzienlijk veranderd ten opzichte van de versie van 2020, en de menu’s van FUT en de carrière-modus, die het beheer opties van clubs, spelers en zelfs stadions te krijgen.

Een andere belangrijke verandering is de mogelijkheid om gesimuleerde wedstrijden vrij in en uit te spelen, in de beste FIFA Manager-stijl, terwijl het speltype Volta meer sterren krijgt om mee te spelen.

Meer realisme, zelfs tegen de machine.

Als je al een tijdje FIFA speelt, heb je gemerkt dat er een verschil is tussen spelen tegen de machine, ongeacht het type wedstrijd, en spelen tegen een andere persoon in de onlinemodi. In de nieuwe versie van het spel heeft EA geprobeerd deze kloof in de twee hoogste moeilijkheidsgraden te verkleinen door een competitieve modus in te voeren.

Deze optie, die in de spelinstellingen aan of uit kan worden gezet, zorgt ervoor dat de door de computer bestuurde spelers intelligentere acties uitvoeren, voornamelijk gebaseerd op de speelstijl van de belangrijkste FIFA profspelers ter wereld.

In de praktijk zijn het veel dribbels op de rand van het gebied, voorzetten op het juiste moment en meer objectieve aanvallen. Dit, in combinatie met een markeringssysteem dat al ingewikkeld was, maakt de gameplay erg moeilijk, zelfs voor degenen die ervaring met het spel hebben.

Markeren en balcontrole

Wat de tackles betreft, zijn de body tackles, zoals al enige tijd het geval is, realistischer geworden, evenals de luchtballen – iets wat zowel goed als slecht tegelijk kan zijn. Om een aanval met de bal in bedwang te houden, is het een goed idee om een teamgenoot te vragen om te markeren.

Maar wat vroeger eenvoudig was, met een tweede marker die naar de tegenstander liep, is nu ingewikkelder geworden. Hetzelfde commando staat alleen een insluiting toe, waarbij de speler de tegenstander omsingelt, en, om de bal te nemen, moet de gebruiker het commando veranderen. Bij het spelen op hoge snelheid bijvoorbeeld, kan deze eigenschap een grote belemmering vormen.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een meer op bezit gebaseerde speelstijl, is het nu mogelijk om de positie van een speler in de buurt te projecteren, wat ook driehoeksmetingen en worpen vergemakkelijkt.

Carrièremodus

Het “visuele” deel van het speltype is de laatste jaren sterk veranderd. EA heeft geïnvesteerd in het onderdeel personage creatie, door coaches te brengen die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker. De nieuwe FIFA 21 is veel technischer, en is gekoppeld aan de prestaties van de spelers op het veld.

Er zijn concepten die lijken op Manager-simulatoren, zoals FIFA Manager zelf, dat in de versie van 2014 werd stopgezet. Zo maakt het spel een reeks nieuwe acties mogelijk die verder gaan dan het aanvoeren van het team op het veld.

© Pixabay.com

VOLTA

Het spel type VOLTA, een soort nieuwe FIFA-straat die sinds de vorige editie in de simulator zit, heeft ook specifieke wijzigingen.

Onder hen is het vermeldenswaard een breder scala aan opties om de spelers van je team te creëren en aan te passen, en de deelname van verschillende persoonlijkheden uit de voetbalwereld, variërend van spelers tot freestylers en beïnvloeders.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kevin says:

    Blijft een keivet spel. Verveeld nooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *