Over alles wat leuk is!

ICT

Leer hoe je het beste toetsenbord model voor jouw computer kiest

Het toetsenbord is een essentieel onderdeel bij het gebruik van jouw computer. Binnenkort is het zeer belangrijk om bij de aankoop jouw model correct te kiezen, want, hoewel het lijkt, zijn ze niet allemaal gelijk. Eigenschappen zoals de toegepaste technologie of een specifieke eigenschap kunnen het verschil maken in de werking van het randapparaat. Hieronder vindt je tips voor de juiste keuze van het model van jouw toetsenbord!

© Pixabay.com

Draadloos toetsenbord x bekabeld

Er zijn twee soorten toetsenborden: draadloze en bedrade. De eerste hebben voor het grootste deel een USB-ontvanger waarmee ze in bepaalde gevallen kunnen worden aangesloten. De meeste werken echter op batterijen en het is belangrijk voortdurend te controleren of ze nog werken, om verrassingen te voorkomen.

Het voordeel van draadloze toetsenborden is dat je zich op een grotere afstand van het computerscherm kunt bevinden, waardoor je meer bewegingsvrijheid en, voor wie wat gevoeliger ziet, meer comfort krijgt. Dit type toetsenbord wordt echter niet aanbevolen voor gaming, omdat de commando’s meer vertraging oplopen dan bij een bedraad toetsenbord.

Bedrade toetsenborden daarentegen hebben een directe verbinding en zijn minder onderhevig aan storingen, waardoor ze een snellere responstijd garanderen.

Soorten toetsenborden

Naast de aansluiting moet een keuze worden gemaakt tussen de verschillende beschikbare modellen, die verschillen in hun kenmerken en bestemd zijn voor verschillende soorten gebruik. Bekijk ze eens:

Gewoon (of kantoor) toetsenbord

Dit type toetsenbord is uitsluitend bedoeld voor taken die meer productiviteit vereisen. Het heeft geen extra toetsen of sneltoetsen voor verschillende commando’s.

Multimedia Toetsenbord

Dit type kan ook in kantoren worden gebruikt, maar is bedoeld voor wie snelkoppelingen zoekt tijdens het draaien of bekijken van een video op de computer. Hiermee kunt je van nummer veranderen zonder de interface te hoeven openen van het programma dat je gebruikt om ze af te spelen.

Gamer-toetsenbord

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type toetsenbord bedoeld voor mensen die spelletjes spelen op de computer en biedt het een aantal extra opties, zoals de mogelijkheid om macro’s te gebruiken, de kleur van de verlichting te veranderen en zelfs een anti-ghosting-technologie te hebben, waarmee je meer dan vier toetsen tegelijk kunt indrukken en alle commando’s kunt laten registreren. Hij is ideaal voor wie maximaal wil presteren in zijn games.

Technologieën toegepast op het toetsenbord

Naast de bovenvermelde kenmerken is het zeer belangrijk na te gaan welke technologie in een toetsenbord is geïmplementeerd alvorens het te kopen. Momenteel zijn er drie verschillende types op de markt:

Membraan toetsenbord

Dit is het meest voorkomende model en heeft een plastic laag onder de toetsen (die verantwoordelijk is voor het in gang zetten van de contacten en het produceren van de commando’s). Hij is het goedkoopste model, maar kan sommige toetscombinaties niet herkennen als ze tegelijk worden ingedrukt, waardoor het een slechte optie is voor spelletjes.

© Pixabay.com

Mechanisch toetsenbord

Dit model toetsenbord heeft op elke toets een schakelaar, die als een soort toets werkt. Zo kunnen verschillende combinaties worden geactiveerd zonder dat de persoon zich zorgen hoeft te maken of ze al dan niet zullen werken. De responstijd is ook korter, wat het een beter toetsenbord maakt voor gamers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *