Over alles wat leuk is!

Netflix

5 topfilms op Netflix

Weet jij soms ook niet meer wat je op Netflix moet kijken? De streaming service heeft een enorm groot aanbod, waardoor het soms moeilijk blijkt om te kiezen welke film je opzet. Daarom hebben wij in dit artikel vijf topfilms op een rijtje gezet, die je gewoon op Netflix kunt bekijken!

© Pixabay.com

1. Catch Me If You Can

Catch Me If You Can is een film uit 2002, geregisseerd door Steven Spielberg. De film is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Frank Abagnale jr. Frank is een ervaren oplichter, die roem en rijkdom weet te vergaren door zich voor te doen als dokter, advocaat en piloot. FBI agent Carl raakt geobsedeerd door de zaak en zet alles op alles om deze oplichter op te sporen. De rol van Frank wordt vertolkt door Leonardo DiCaprio en die van Carl door Tom Hanks. Dat kan dus niet missen!

2. Booksmart

Deze komedie uit 2019 lijkt misschien op het eerste gezicht een standaard tiener romcom, maar niets is minder waar. De film draait om studiebollen Amy en Molly, die op de avond voor hun diploma uitreiking beseffen dat ze zich al die jaren veel te veel op school hebben gefocust, in plaats van lol te hebben. Om niet achter te blijven bij hun leeftijdsgenoten, proberen ze hierom deze vier verspilde jaren in één nacht in te halen. Dit resulteert in een avontuur waar hun schoolboeken hen niet op hadden voorbereid…

3. I, Tonya

I, Tonya is gebaseerd op het levensverhaal van de Amerikaanse kunstschaatsster Tonya Harding. De film werd genomineerd voor drie Oscars. Onder andere topactrice Margot Robbie werd genomineerd voor een Oscar door haar vertolking van de rol van de vastberaden schaatsster, die zich als kind uit een arme familie omhoog werkt in de keurige schaatswereld. Dit gaat echter niet zonder horten of stoten, en langzaamaan verandert Tonya’s droom in een nachtmerrie. I, Tonya is een goede mix van komedie en drama, die een goed inkijkje geeft in wat topsport kan doen met een mens.

4. The Prestige

Deze klassieker van regisseur Christopher Nolan kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het verhaal zit geweldig in elkaar en laat je op ieder moment op het puntje van je stoel zitten. Ook heeft de film zowel Christian Bale als Hugh Jackman in de hoofdrol, wat natuurlijk alleen maar goeds belooft. De film gaat over twee goochelaars, die na een tragisch ongeluk in een strijd zijn verwikkeld om de beste illusie te ontwikkelen. Ze doen er werkelijk alles aan om elkaar te slim af te zijn en dat heeft duistere gevolgen.

© Pixabay.com

5. Pride & Prejudice

Dit kostuumdrama, gebaseerd op de welbekende klassieke roman van Jane Austen, gaat over de levendige Elizabeth Bennet en de trotse Mr. Darcy. Wanneer de twee tegen alle verwachtingen en standaarden in verliefd worden, bevinden zij zich in een lastige situatie. Elizabeth is namelijk van een lagere klasse dan Mr. Darcy. Kan hun liefde het winnen van hun trots en vooroordeel?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *