Over alles wat leuk is!

Netflix

5 redenen om La Casa de Papel te kijken

Een serie volgen is altijd erg goed. Het is triest als het eindigt en we een ander moeten vinden om zijn plaats in te nemen. Voor je die op zoek bent naar een nieuw avontuur om te volgen, hebben we 5 redenen op een rijtje gezet om La Casa de Papel te gaan kijken, een Spaanse serie die de aandacht van de hele wereld trok en vele Hollywood-series overtrof. Kijk hier eens naar!

© Pixabay.com

Synopsis
Acht bekwame dieven sluiten zich op in de Spaanse Munt met het ambitieuze plan de grootste overval uit de geschiedenis te plegen en meer dan 2 miljard euro buit te maken. Daartoe moet de bende afrekenen met de tientallen mensen die zij gegijzeld hebben, naast de agenten van de elitepolitie, die alles in het werk zullen stellen om ervoor te zorgen dat de aanval van de criminelen mislukt.

Complexe karakters
De hoofdpersonen van de serie zijn goed ontwikkeld. Zij zijn niet alleen wat hun naam of beroep zegt. Er wordt nog veel meer van hen ontvouwd naarmate de plot zich ontvouwt. De serie laat ons uitstekend werk zien door het persoonlijke leven van elk personage te betrekken, wat direct van invloed is op hun deelname aan het verhaal.

Dit is zeer interessant, omdat het op deze manier moeilijk wordt om van tevoren te weten wat een bepaald personage in het volgende moment gaat doen. Omdat het om complexe personages gaat, wordt de plot nog onvoorspelbaarder en verrassender.

Ongelooflijk plan
Zoals de synopsis zelf zegt, draait de serie om het plan om de Spaanse Munt te beroven. De eerste aflevering van de serie zorgt er al voor dat we weten dat dit het plan is, maar de volgende afleveringen laten ons zien hoe het plan zal worden uitgevoerd en of het zal werken of niet.

Het interessantste is hier te zien dat het plan zo goed is uitgewerkt dat het de overvallers altijd een stap voor is op de politie. Men mag niet vergeten dat de mentor van het plan de Professor (Álvaro Antonio García) is, een geniaal personage en een groot acteur. Je zult versteld staan van de genialiteit en creativiteit van het script.

Interpersoonlijke Relaties
De serie gaat over de overval, maar dit is niet het enige thema dat ontwikkeld wordt. Er zijn ook veel relaties tussen de personages, die meer met elkaar te maken hebben dan je zou denken.

Naarmate de plot vordert, ontstaan er haat-liefdeverhoudingen die het verhaal nog interessanter maken. En je zult beseffen dat deze relaties tussen de personages niet zomaar willekeurige kernen zijn, ze spelen zeer belangrijke functies voor het script.

Geweldige Scenografie en Kunst
In La Casa de Papel zien we een geweldige scenografie, aangezien de omgevingen goed zijn verkend. Maar dat niet alleen, we hebben ook een grote keuze aan kostuums, niet alleen van de overvallers, maar ook van de personages buiten de Munt.

Het lijkt een onbelangrijk detail, maar elk personage draagt zijn kleur, zijn stijl en zijn merk in de serie met zich mee. Het is echt een heel goed werk!

© Pixabay.com

Spaanse productie
Wij zijn gewend meer Amerikaanse inhoud te consumeren, waardoor wij de modellen van andere nationaliteiten niet goed kennen.

Dit is een uitgelezen kans voor je om kennis te maken met het Spaanse werk, dat niets te wensen overlaat. Integendeel, het verrast en is een felicitatie waard.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *