Over alles wat leuk is!

Audio

Alles wat je moet weten over het streamen van muziek

Als je kijkt naar de geschiedenis van het luisteren van muziek, dan kunnen we stellen dat er veel is veranderd in de laatste jaren. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld gangbaar om muziek te streamen, maar hoe was dat nog niet zo lang geleden? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in. Een blik op de geschiedenis, zodat jij een goed beeld krijgt van hoe onze wereld eigenlijk is veranderd. De gemiddelde mens staat daar namelijk niet bij stil en het is belangrijk om dat wel te doen. Want soms beseffen we als mensen niet wat wij hebben.

© Pixabay.com

Platenspelers

Lang geleden, in het tijdperk van jouw vader en moeder, of misschien zelfs opa en oma, was het gangbaar om platen te kopen. Men had een platenspeler nodig en zo kon er dan muziek worden gedraaid. Dit is zeer succesvol gebleken, want vrijwel iedereen had vroeger een platenspelers in huis. Tegenwoordig is deze overigens weer heel hip geworden. Ook jongere mensen, met een soort hang naar het verleden, vinden het tegenwoordig namelijk leuk om Lp’s thuis te hebben. Dat is ook bijzonder aan zaken uit het verleden, dat mensen die het niet eens meegemaakt hebben er toch een soort nostalgie naar hebben.

Cd’s

Na verloop van tijd was het ook mogelijk om cd’s aan te kopen voor een radio. Dit is nog niet zo lang geleden en er zijn verschillende plaatsen alwaar je alsnog nieuwe cd’s kunt aankopen. Toch is dit in de laatste jaren ook flink veranderd, want de meeste kinderen die nu opgroeien hebben er wellicht nog nooit van gehoord. Het punt is dan ook dat er steeds meer radio’s zijn die niet eens een cd-speler hebben. Dit zegt wel genoeg over de aardverschuiving van de technologie die gaande is. Tegenwoordig is muziek namelijk niet meer echt iets wat je fysiek gaat verzamelen, maar meer digitaal.

Streamen van muziek

In dit tijdperk is het gangbaar om muziek te streamen. Vroeger downloadden veel mensen nog muziek, maar dat is tegenwoordig niet meer noodzakelijk, aangezien er veel goede streamingsdiensten zijn met een groot aanbod. Dat is overigens wel bijzonder te noemen, wanneer je het vergelijkt met films en series. Uiteraard zijn er ook genoeg streamingsdiensten wat dat betreft, maar dat aanbod is vaak veel minder groot. Bij muziek is dat dus niet het geval, daar is namelijk sprake van een veel groter aanbod. Dit brengt dan ook als positief gevolg met zich mee dat het downloadprobleem is opgelost. Dit is echter nog niet het geval bij films, omdat er nog genoeg films zijn die niet gedekt worden door de streamingdiensten en ook welhaast niet verkrijgbaar zijn.

© Pixabay.com

Al met al is de ontwikkeling van muziek zeer bijzonder te noemen. Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om muziek te luisteren. De vraag is echter of dit on demand tijdperk nu een voordeel of een nadeel is. Het brengt uiteraard vele voordelen met zich mee, maar als je alles zomaar krijgt, is het dan nog wel bijzonder?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *