Over alles wat leuk is!

Audio

Home Cinema of Soundbar? Weet welke je moet kiezen

Wilt je jouw woonkamer omtoveren tot een bioscoop of een hoekje waar je van jouw favoriete muziek kunt genieten? Dan moet je aandacht besteden aan de keuze van de ideale apparatuur om de geluidsinstallatie in jouw woonkamer samen te stellen.

© Pixabay.com

Bij de keuze tussen een soundbar en een Home Cinema kan de consument twijfels hebben. Elk van de systemen heeft zijn eigen kenmerken, waardoor zij voor elke situatie een andere optie vormen. Bij jouw aankoop moet je rekening houden met de belangrijkste onderwerpen betreffende de toestellen. Hieronder vindt je informatie over de kwaliteit, de praktische bruikbaarheid, het vermogen en de sfeer van elk van hen.

Geluidskwaliteit

De Home Cinema heeft een veel betere geluidskwaliteit dan de soundbar. Dit is te danken aan het meervoudige systeem dat vijf, zes of zeven luidsprekers omvat, die strategisch over de omgeving zijn verspreid om een 360 graden geluidssensatie te garanderen. De Home Cinema heeft ook een subwoofer, die de lage tonen versterkt, en een receiver, die verantwoordelijk is voor de versterking van het geluid.

De soundbars daarentegen hebben slechts één soundbar met ingebouwde luidsprekers, vervaardigd met een surround sound-technologie, die hetzelfde effect van 360 graden onderdompeling simuleert in de omgeving waar hij wordt gebruikt. Het resultaat is echter inferieur aan dat van de Home Cinema achterluidsprekers.

Vermogen

De Home Cinema, die bestaat uit onafhankelijke luidsprekers, heeft meer vermogen in vergelijking met een soundbar. Maar we moeten er rekening mee houden dat dit afhankelijk is van het model, want het kan gebeuren dat een soundbar meer vermogen heeft dan een Home Cinema.

Ruimte

Voor grote ruimten, vanaf 15 vierkante meter, is het ideale toestel een Home Cinema, waarvoor een minimumvermogen van 500 W nodig is, gezien de geluidskwaliteit in de ruimte die hij inneemt.

Voor kleine omgevingen, met minder dan 15 vierkante meter, zijn de compacte soundbars het meest aangewezen. De bar wordt meestal onder de TV geplaatst, waardoor hij vrijwel niet interfereert met het lokale. En omdat hij is ontwikkeld voor kleinere omgevingen, bedraagt zijn vermogen vaak minder dan 500W.

Gebruik

Als het op praktische bruikbaarheid aankomt, zijn soundbars uitstekend. Het is veel gemakkelijker te installeren dan een Home Cinema, gewoon door de nodige aansluitingen op de televisie te maken.

De Home Cinema daarentegen vereist veel meer dan alleen de nodige aansluitingen. De consument moet niet alleen verschillende apparaten aansluiten, maar ook weten hoe hij deze correct in de ruimte moet plaatsen en deze taak kan een uitdaging vormen voor wie geen ervaring heeft.

© Pixabay.com

Conclusie

Home Cinema is niet beter dan een soundbar, en ook niet omgekeerd. Waar de gebruiker rekening mee moet houden, is het apparaat dat het best bij zijn of haar behoeften past.

Indien de omgeving waarin de consument een geluidsinstallatie wenst te installeren klein is, hij minder geld wenst te investeren en het toestel op een praktische manier wenst te installeren, zal de beste keuze in dit geval uiteraard de soundbar zijn.

Maar als de gebruiker kwaliteit en geluidsvermogen op prijs stelt, een ruime plaats heeft en bereid is een meer uitgebreide installatie te maken, moet hij kiezen voor de Home Cinema.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *