Over alles wat leuk is!

ICT

Beschermen van je digitale foto’s tegen verlies en beschadiging

Het maken van foto’s is natuurlijk een fantastische uitvinding. Het heeft de mensheid natuurlijk veel moois gebracht. Foto’s geven een beeld van de geschiedenis, maar het is ook leuk voor de persoonlijke sfeer. We leven tegenwoordig in een samenleving alwaar iedereen gemakkelijk filmpjes kan maken met de telefoon, waardoor foto’s minder prominent worden. Vroeger had men niets anders en daarom werden er ook veel meer foto’s gemaakt. Toch is het ook leuk om in het hedendaagse tijdperk nog prachtige foto’s te maken. Een foto is in veel gevallen namelijk leuker dan een filmpje.

© Pixabay.com

Dit komt omdat een filmpje in principe alles al weggeeft. Er is geen enkele ruimte meer over voor de fantasie, terwijl dit met een foto wel het geval is. Je kunt dan een eigen prikkeling aan een herinnering geven. Dit kan bijvoorbeeld een negatieve prikkeling zijn, maar uiteraard ook veel prachtige positieve prikkelingen. Omwille van die reden is het ook belangrijk dat er nog veel foto’s worden gemaakt. Tegenwoordig maakt men echter digitale foto’s. Als jij prachtige digitale foto’s hebt gemaakt, dan wil je deze natuurlijk niet kwijt raken. In dit artikel geven wij enkele tips om je foto’s te beschermen tegen verlies of beschadiging.

De welbekende USB-stick

Tegenwoordig zijn er helaas steeds minder mensen die gebruikmaken van een USB-stick om foto’s op te slaan. Toch is het aan te raden om hiervan gebruik te maken. Een USB-stick heeft namelijk meerdere voordelen. Het punt is namelijk dat, zolang jij deze veilig en fysiek gaat bewaren, er in principe niets mis kan gaan. De bestanden blijven er dan altijd op. Uiteraard kun je bijvoorbeeld ook foto’s op de Cloud opslaan, maar het nadeel daarvan is dat jij bijvoorbeeld je wachtwoord kunt kwijt raken, of een bepaald bedrijf gaat bijvoorbeeld failliet. In dat geval ben je ook al je documenten kwijt. Omwille van die reden is het dus zeker aan te raden om je foto’s ook op een USB-stick te zetten. Sommige mensen zijn bang dat dat een USB-stick gestolen wordt, met als gevolg dat je alles kwijt bent. Gelukkig is het ook mogelijk om een wachtwoord op je USB-stick te zetten!

Een back-up

Uiteraard is het ook aan te raden om je foto’s op een harde schijf te zetten. Het voordeel van een harde schijf is dat je de documenten daar vrijwel altijd op terug kunt vinden. Ook als er eventuele beschadigingen zijn, dan zijn er nog bepaalde bedrijven die alle documenten eraf kunnen halen. Dat is uiteraard zeer voordelig, zeker in vergelijking met de USB-stick. Als deze echt kapot is, kan het moeilijk zijn om daar nog documenten van af te halen.

© Pixabay.com

Meerdere plaatsen

De beste methode is om je documenten op meerdere plaatsen op te slaan. Dan weet jij 100% zeker dat jij je bestanden niet gaat kwijtraken en dat is uiteraard zeer handig te noemen. Je kunt je digitale foto’s immers beter op te veel plekken bewaren dan op te weinig. Veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *