Over alles wat leuk is!

Games

Basistips om mee te komen in Candy Crush Saga

Candy Crush Saga, een van de populairste spellen voor smartphones, is beschikbaar voor iOS, Android. Het spel combineert snoepjes op een bord en bevat verschillende fasen met verschillende formaten en uitdagingen. Bekijk hieronder enkele tips om het goed te doen in het spel.

© Pixabay.com

Het basisprincipe van het spel is om minstens drie snoepjes van dezelfde kleur te combineren, vertical of horizontal, om ze van het bord te verwijderen en de andere stukken te herschikken. Elke fase heeft een bepaald aantal zetten – of een bepaalde tijd – voor de speler om het gegeven doel te bereiken.

Wanneer de speler er te lang over doet om een zet te doen, geeft Candy Crush hints van mogelijke combinaties, maar meestal zijn deze zetten niet de beste. Vertrouw dus alleen op de hint als je geen andere mogelijkheden ziet.

De niveaus

Candy Crush Saga heeft 3 soorten stadia, die gecombineerd worden om de moeilijkheidsgraad van het spel te verhogen. Een van de meest voorkomende fasen vereist dat de gebruiker de jello van het bord verwijdert. In dit stadium zijn sommige vierkantjes bedekt met laagjes gelatine en moet je de stukjes “ploppen” om ze te verwijderen.

Een ander type fase vraagt de speler om ingrediënten te verzamelen die variëren in soorten en hoeveelheden. De speler moet de ingrediënten op het bord aflopen tot hij de basis bereikt en wordt uitgeschakeld. Je kunt het doel zien en hoeveel er al is bereikt in een klein vakje rechtsboven in het scherm.

Onthoud dat als het level Jell-O en ingrediënten combineert en het doel is om de ingrediënten te verzamelen, je je alleen zorgen hoeft te maken over het elimineren van de Jell-O die in de weg staat. Verspil dus geen zetten voor niets.

De derde mogelijke fase is de fase die de tijd afbakent, dus de tip is om snel te handelen. Probeer zo veel mogelijk stukken te verzamelen om speciale snoepjes te krijgen en meer huizen te elimineren, maar vergeet niet om altijd met de snoepjes te spelen die de tijd verlengen.

Speciale snoepjes

De eenvoudigste manier om punten te vermenigvuldigen in Candy Crush en stukken te elimineren is door speciale snoepjes te vormen. Met vier stukken van dezelfde kleur vormt de speler een gestreept speciaal snoepje, dat een hele rij of kolom elimineert als het gecombineerd wordt met andere stukken van dezelfde kleur.

Door vijf stukken samen te voegen, vormt de gebruiker een ander speciaal snoepje dat lijkt op een brigadeiro, en wanneer gecombineerd met een stuk, elimineert het alle snoepjes van de kleur van dit stuk op het bord.

Een ander speciaal snoepje kan gevormd worden wanneer de gecombineerde snoepjes een L of een T vormen. Het is net alsof het stuk dat bewogen wordt om deze letters te vormen twee zetten van drie stukken toelaat – verticaal en horizontaal – en zo wordt een speciaal snoepje gevormd. Dit snoepje verschijnt verpakt in plastic en wanneer het gecombineerd wordt met stukjes van dezelfde kleur, explodeert het en elimineert het stukjes in het rond.

© Pixabay.com

Om te slagen in de Candy Crush Saga fases, is het belangrijk om strategieën op te zetten en na te denken of het mogelijk is om speciale snoepjes te vormen voordat je een zet doet op het bord. Verspil je zetten niet en onthoud dat je maar vijf levens per keer hebt in het spel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *