Over alles wat leuk is!

Audio

Spotify: free of premium?

Spotify, iedereen kent het waarschijnlijk wel. Spotify is de bekendste streamer van muziek. Zowel gratis als betaald kun je naar ontzettend veel verschillende muziek luisteren. Je kunt hierbij kiezen voor een abonnement, maar ook gratis kun je gebruik maken van Spotify. Hieronder lees je meer over Spotify en het verschil tussen free en premium.

© Pixabay.com

Spotify

Spotify bestaat nog niet eens zo heel lang. In redelijk korte tijd is het de meest bekende streamingdienst ter wereld geworden. Vrijwel elke artiest is erop te vinden. De inkomsten haalt Spotify vooral uit de advertenties die op het platform te vinden zijn. 70 procent van alle inkomsten van Spotify gaat naar de rechtenhouders van de muziek, vaak de artiesten of de maatschappijen waar deze aan verbonden zijn. Wanneer je betaald voor Spotify gaat een deel hiervan dus ook naar de artiesten. Om te kunnen streamen vanaf Spotify heb je internet nodig. Wel kun je met een abonnement liedjes, afspeellijsten of andere dingen downloaden en deze zo ook zonder internet afspelen.

Het verschil tussen de gratis variant en Spotify premium

Spotify haalt natuurlijk de meeste opbrengsten uit de abonnementen. Dit is niet heel duur, waarmee het aantrekkelijker wordt om een abonnement af te sluiten. De voordelen van zo’n abonnement ten opzichte van een gratis variant hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Offline luisteren

Het grootste voordeel van een Spotify abonnement is misschien nog wel dat je muziek kunt downloaden. Hierdoor zet je een liedje of hele afspeellijst als het ware op je eigen account en kun je deze altijd en overal afspelen. Hierbij hoef je je ook niet meer druk te maken om je databundel, want het afspelen van gedownloade nummers kost je geen internet.

Je kunt shuffelen

Bij de gratis versie kun je muziek alleen op shuffle luisteren. Je kiest een artiest of afspeellijst en vervolgens wordt deze in willekeurige volgorde afgespeeld. Je kunt hierbij niet of maar heel beperkt liedjes overslaan. Wanneer je betaald kan dat zoveel je wil. Je kunt ook zelf de volgorde bepalen of een wachtrij samenstellen. Je kunt dus altijd precies luisteren wat je zelf wil.

Je hebt geen advertenties

Ook de advertenties verdwijnen wanneer je een account hebt. Bij de gratis versie heb je na een aantal liedjes een advertentie, die al snel vervelend worden. Bij een premium abonnement heb je hier geen last van.

© Pixabay.com

Betere geluidskwaliteit

Ook de kwaliteit van het geluid verschilt tussen de gratis en premium versie. Bij de gratis versie heb je ongeveer de helft van de kwaliteit die je krijgt bij de premium versie. Dat hoort echt iedereen, dus ook dat is een reden om een abonnement op Spotify te nemen.
Al met al is een Spotify account een goede optie. Hiermee draag je ook bij aan de inkomsten van artiesten, die jou toch elke keer weer vermaken. Een abonnement op Spotify is ook helemaal niet duur, zeker niet als je het deelt met wat andere mensen. Wil je daarom echt genieten van wat Spotify je te bieden heeft? Dan raden wij je altijd aan om een abonnement te nemen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *