Over alles wat leuk is!

Netflix

5 binge-watch-waardige series op Netflix

De keuze op Netflix kan soms wat overweldigend zijn. Er zijn zo veel verschillende series, films en documentaires te bekijken, dat je bijna geen keuze kunt maken. Om te voorkomen dat je urenlang blijft scrollen zonder iets te kijken, zetten wij 5 binge-watch-waardige series voor je op een rijtje. Met deze series ga je je zeker en vast vermaken tijdens een regenachtige dag.

© Pixabay.com

New Amsterdam

New Amsterdam is een ziekenhuis-serie. Het draait om Max, de nieuwe directeur van New Amsterdam, een openbaar ziekenhuis in New York. Hij wil het roer helemaal omgooien en ervoor zorgen, dat het ziekenhuis niet meer draait om geld en bureaucratie, maar om goede zorg bieden aan de patiënten. Met 2 seizoenen van in totaal 40 afleveringen op Netflix kun je je heel wat uurtjes in deze serie verliezen

Mindhunters

Mindhunters vertelt over de begindagen van de Behavioral Science Unit van de FBI. Deze afdeling is ook wel bekend van de serie Criminal Minds. Twee FBI agenten interviewen hiervoor verschillende seriemoordenaars om zo hun gedrag te kunnen analyseren en deze informatie te gebruiken bij het opsporen van nieuwe seriemoordenaars. Hierbij moeten ze opboksen tegen vooroordelen en tegenwerking van andere FBI-afdelingen.

Don’t fuck with cats

Don’t fuck with cats is een Netflix original documentaire uit 2019. Als je deze documentaire nog niet hebt gezien, dan heb je iets gemist. Het vertelt het verhaal van een online onderzoek naar een video op Facebook, waarin kittens worden mishandeld en gedood. Een facebook groep gaat op zoek naar de dader door de details van de video te analyseren. In 3 afleveringen word je meegenomen in de zoektocht met veel plot-twists en een verrassende ontknoping.

Dark

Deze Duitse serie was de eerste Duitse productie op Netflix. Het gaat de verdwijning van een kind in het plaatsje Winden in 2019. Via een gangenstelsel in het bos bij Winden blijken mensen 33 jaar terug en verder in de tijd te kunnen reizen. Op die manier kunnen mensen heen en weer reizen in de tijd en elkaars en hun eigen tijdlijn beïnvloeden. In 3 seizoenen worden de gevolgen van het tijdreizen beschreven en de oorsprong van de verbinding van deze verschillende tijdlijnen. Al die tijdlijnen klinken ingewikkeld en dat zijn ze ook, je moet dus goed blijven opletten. Maar het is een goed gemaakte serie, die jouw tijd en aandacht zeker waard is.

© Pixabay.com

Stranger Things

Stranger Things is een van de populairste series op Netlfix. Deze sciencefiction horror-serie draait om de vrienden Will, Mike, Lucas en Dustin in het fictieve plaatsje Hawkins. In deze plaats is een alternatieve dimensie ontstaan, het Upside-Down. Met behulp van Eleven, een meisje, dat is ontsnapt uit een overheidslaboratorium en telekinetische gaven heeft, gaan de vrienden op avontuur om hun stadje en de inwoners te redden. De serie is een ode aan de jaren 80, de films van Steven Spielberg en de boeken van Stephen King en dat is goed te zien en horen. Met 3 seizoenen van elk 8 aflevering kom je niet meer van de bank af, als je hier eenmaal aan bent begonnen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *