Over alles wat leuk is!

Games

World of Warcraft: maak kennis met de beroemdste RPG ter wereld

World of Warcraft, ook bekend als WoW, is een MMORPG voor Windows en Mac, uitgebracht door Blizzard in 2004. Het spel is gericht op avontuur en actie en volledig geïnspireerd door de oude spellen van de Warcraft-strategie-saga, die ook lange tijd beroemd is geweest op computers.

© Pixabay.com

Om te spelen moet men minstens het basisspel kopen, dat wil zeggen zonder de uitbreidingen. Daarna moet je een maandelijkse bijdrage betalen waarmee je na de eerste 30 dagen kunt blijven spelen. Ondanks het feit dat een abonnement vereist is, wordt de titel beschouwd als de meest geabonneerde online RPG in de wereld, volgens het boek der records.

Ondanks de prijs is het mogelijk om het gratis te spelen, zij het in beperkte mate. Op deze manier gaat je karakter nooit verder dan level 20, afgezien van wat kleine extra beperkingen. Je hoeft echter niet te investeren om plezier te hebben in deze wereld vol mogelijkheden.

Het Verhaal

De wereld van Azeroth dient als het hoofd toneel voor alle actie. Hier gebruikt de speler zijn of haar personages om te levlen, monsters uit te schakelen, op queeste te gaan met vrienden en zelfs magische en superkrachtige voorwerpen te bemachtigen die je in een ware levende legende van de plaats zullen veranderen.

Er is ook het belangrijke factor systeem, waarin elk ras aan een andere kant staat. Er is de aanwezigheid van de Alliance en de Horde, gevormd door verschillende volkeren en met zeer verschillende doelen. Het is echter onjuist te denken dat de Alliance “goed” is en de Horde “slecht”, alleen vanwege hun namen. Geen van beide is goed of slecht, zij hebben alleen hun unieke idealen en zullen vechten om die te verwezenlijken, tot het punt van oorlog voeren.

Eerste stappen

Om je saga te beginnen, moet je een personage kiezen, of liever, er een creëren. Bepaal je ras, dat menselijk, dwarf, night elf, draenei, gnome, worgen, pandaren, orc, undead, troll, blood elf, tauren en goblin. Daarna volgt een optreden en een les.

De klasse is vrij belangrijk omdat het je held voorziet van de nodige vaardigheden zoals spreuken, wapen vaardigheden of andere minder visuele punten.

De gebruiker moet zijn wereld kiezen, of liever, de server waar hij zal spelen. Sommige hebben verschillende kenmerken, zoals PvP (staat gevechten tussen spelers toe), PvE (staat geen gevechten tussen spelers toe), RP (vereist de interpretatie van rollen, zoals in een legitieme RPG) en RP-PvP (een mix tussen PvP en RP).

Nadat de gamer een naam heeft gekozen, begint hij zijn avontuur in Azeroth, volgens het ras dat hij heeft gekozen en op een unieke locatie. De eerste stappen van het spel zijn gemakkelijk en vergen niet veel van de persoon. Vervul gewoon de eerste missies en volg je pad.

Het programma bevat ook beroepen, die pas later in het spel worden gedefinieerd en niet aan het begin. Zij hebben geen invloed op het gevecht, maar kunnen wel voordelen opleveren, zoals het maken van nieuwe wapens, voorwerpen en zelfs het genezen van personages.

© Pixabay.com

Als je op zoek bent naar een MMORPG die je een paar maanden bezig zal houden, en niet alleen uren, dan is World of Warcraft je ideale titel. Compleet voor wat het voorstelt en met veel mogelijkheden, is het een van de grote meesterwerken van het spel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *