Over alles wat leuk is!

Games

Minecraft: weet 6 curiosa van het spel van wereldsucces

Minecraft is het populairste onafhankelijke spel van de laatste jaren en heeft sinds het begin van zijn ontwikkeling al miljoenen fans gewonnen. Het spel maakt de creatie van objecten en scenario’s mogelijk en heeft een zeer karakteristiek uiterlijk, in blokformaat. Maar naast het enorme succes heeft Minecraft ook een aantal interessante eigenaardigheden. Kijk hier eens naar:

© Pixabay.com
 1. Verkocht voordat het klaar is
  Minecraft bracht een interessante verkoopstijl in zijn begindagen, in 2009. Aangezien het spel slechts een prototype was, in alpha-versie, begon de maker het te verkopen met de belofte dat gebruikers toegang zouden krijgen tot alle volgende versies van het spel door er slechts eenmaal voor te betalen. Zo werd Minecraft meer een dienst dan een product, een relatie die essentieel bleek te zijn voor zijn succes. Het werd officieel gelanceerd op 18 november 2011 en tot op de dag van vandaag zijn de updates niet gestopt.
 1. Een spel zonder einde
  Aanvankelijk had Minecraft geen enkel doel en liet het de speler gewoon volledig vrij in zijn wereld, maar sommige gebruikers zochten iets meer. Het eerste verhaal werd pas bij de lancering van het spel toegevoegd, een echte vijand om tegen te vechten om het spel te “winnen”. Het ging over de Endermans en hun verschrikkelijke leider de Enderdraak, in een dimensie die gemakshalve The End (Het Einde) wordt genoemd.
 1. Enderman
  Deze vijanden waren gebaseerd op de legende van het monster Slenderman, die het enge spel Slender voortbracht. Ze werden toegevoegd toen de nachten in Minecraft te veilig begonnen te worden, omdat spelers het al goed deden tegen vijanden. Endermans hebben een sterke aanval, kunnen teleporteren, blokken grijpen, en de grootste stressfactor is dat ze alleen aanvallen als je ze in de ogen kijkt.
 1. Super plat avontuur
  In een van de updates van Minecraft werd de wereld “super flat” toegevoegd voor spelers die gewoon graag gebouwen oprichten in het spel. In deze versie van de Minecraft wereld zijn er geen terrein variaties, geen ondergrondse gebieden en volledig geëgaliseerd. Wat Notch misschien niet gedacht heeft, is dat sommige gebruikers dit als een uitdaging zouden zien. Spelen in de Super Flat-modus is een van de andere modi van Minecraft geworden, gericht op gevorderde avonturiers, aangezien zonder ondergrondse zone veel monsters aan de oppervlakte belanden en er niet veel grondstoffen beschikbaar zijn. Je moet je dan behelpen met het weinige voedsel dat je kunt krijgen en met de hulp van dorpen om je voortbestaan te verzekeren.
 1. De koning van Xbox LIVE Arcade
  In 2012 verscheen Minecraft: Xbox 360 Edition, een speciale versie voor Microsofts console die toegankelijker was dan op pc. De titel heeft de verkoop op Xbox Live gestimuleerd. Het is de populairste titel op Xbox Live Arcade en is altijd een van de meest gespeelde titels op het netwerk, na een andere favoriet, Call of Duty: Black Ops.
© Pixabay.com
 1. Herobrine
  Wanneer spellen erg populair worden, duurt het niet lang voor het internet er verhalen over begint te maken. Als die verhalen griezelverhalen zijn, worden ze bekend als “griezel pasta’s”. Minecraft was geen uitzondering en zo werd het verhaal van Herobrine geboren. Volgens de legende had Markus Persson eigenlijk een broer, die al overleden is, en dat zijn geest op een of andere manier aanwezig is in Minecraft en spelers achtervolgt. Hij zou verantwoordelijk zijn voor willekeurige kleine tunnels met ruimte voor slechts één persoon om te passeren en forten vol valstrikken te maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *