Over alles wat leuk is!

Games

Resident Evil Village review: spel heeft prachtige graphics en complexe verhaallijn

Resident Evil Village is het nieuwste hoofdstuk in Capcom’s populaire survival horror franchise. Het spel volgt op RE 7: Biohazard, dat in 2017 uitkwam, en zit vol bloed, schrik en veel actie. De titel is uitgebracht voor pc (via Steam), PlayStation 4 (PS4), PlayStation 5 (PS5), Xbox One en Xbox Series S/X, de titel behoudt Ethan Winters als het hoofdpersonage en maakt het officiële debuut van de serie op next-gen consoles.

© Pixabay.com

Complexe, aangrijpende verhaallijn

In dit nieuwe Resident Evil-spel beleeft de speler opnieuw een verhaal met Ethan, hoofdpersonage van RE 7: Biohazard, in de hoofdrol. Na de folterende gebeurtenissen van de game van 2017 probeert het personage terug te keren naar de normaliteit, samen met zijn vrouw Mia en zijn dochter Rosemary. In het allereerste begin van Village wordt hij echter verrast door de reeds bekende Chris Redfield, die Mia vermoordt en Rose ontvoert.

Ethan is bewusteloos geraakt tijdens een gevecht met Chris en wordt wakker in een volledig verwoest dorp, dat een speciale waardering lijkt te hebben voor een quasi-religieuze figuur genaamd Moeder Miranda. Daar begint hij zijn reis op zoek naar Rosemary, waarbij hij het opneemt tegen verschillende vijanden en ontelbare geheimen ontdekt.

Krachtige en gevarieerde vijanden

In de eerder dit jaar uitgebrachte demo wist Capcom de diepgang van het verhaal van Resident Evil Village heel goed te verbergen. Begonnen we aan de gameplay met de zekerheid dat onze grootste vijand de reeds bekende Lady Dimitrescu zou zijn, dan werden we al snel verrast: er zijn nog minstens drie andere schurken die we moeten verslaan.

Het zijn Donna Beneviento, Salvatore Moreau en Karl Heisenberg. Het zijn volgelingen van Moeder Miranda, en elkeen legt de speler andere moeilijkheden op. Het is de moeite waard te zeggen dat de meest angstaanjagende momenten werden overgelaten aan Beneviento, terwijl de grootste strijdmoeilijkheden werden ondervonden met Heisenberg.

Gegarandeerde horror met een angstaanjagende soundtrack
Dit nieuwe Resident Evil spel is zeker een van de engste uit de franchise.

Village heeft niet alleen verschillende jump scares om spelers de stuipen op het lijf te jagen, maar ook een spookachtige soundtrack die spelers in een constante staat van spanning houdt. Het is zelfs mogelijk dat dit de meest angstaanjagende soundtrack is van alle games in de serie, met een prachtig staaltje overlevingshorror.

Uitgewerkte graphics in realistische omgevingen

Zoals verwacht heeft RE Engine uitstekend werk geleverd in Resident Evil Village, met prachtige belichting en realistische landschappen. De videogame-engine werd in 2017 uitgebracht voor Biohazard, en komt nu aan met een spel dat zelfs goed draait op consoles met beperktere hardware – zoals de PS4.

Hoewel de karakterisering van de personages, zoals Lady Dimitrescu en Salvatore Moreau, op zichzelf al interessant is, was het vooral de schoonheid en het realisme van de scenario’s die tijdens het testen de meeste aandacht trokken. Van de gespannen scènes in het kasteel van Dimitrescu tot de onaangename momenten in de fabriek van Heisenberg, het spel handhaaft uitgebreide settings en vol details op bijna elk moment.

© Pixabay.com

Conclusie

Resident Evil Village is een uitstekend nieuw hoofdstuk in Capcom’s traditionele franchise. Met mechanieken die al bekend en geliefd zijn, maakt het spel een mooi debuut in de nieuwe generatie.

Hoewel het een ietwat lang einde heeft, worden alle geïnvesteerde uren gerechtvaardigd door de complexiteit van het verhaal. Met prachtige graphics en goed ontwikkelde schurken sluit Resident Evil Village met een gouden sleutel de reis van Ethan Winters af, die veel plezier beleeft aan zijn verrassende en angstaanjagende gameplay.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *